L’alimentació exerceix un paper fonamental al bon funcionament del sistema immunitari i en poder tenir una vida saludable, per això és molt important afegir certs aliments a la teva cuina saludable per al sistema immunitari. El debilitament del sistema immunitari es pot deure a diversos factors, com per exemple:

  • L’estrès.
  • L’ansietat.
  • Malalties cròniques com el sida, el càncer, la diabetis, etc. 
  • També l’ús de medicaments el pot debilitar, fent que no puguis tenir per complert una vida saludable.

S’han de seguir diàriament uns hàbits saludables, exercici físic i alimentació sana, variada i equilibrada per a evitar que les nostres defenses baixin. 

Des del punt de vista de la nutrició, és important que l’aportació d’energia sigui el correcte. Seguir una dieta mediterrània, és a dir, prendre a diari fruites, verdures, peix blau, fruits secs i llegums, t’ajudaran a enfortir el teu sistema immunitari i si hi afegim productes de proximitat, molt millor.

La millor dieta és aquella que és equilibrada, que conté aliments que enforteixin el teu sistema immunitari i que es combina amb un estil de vida saludable. Si introduïm a la mateixa dieta, certs aliments de temporada i productes de proximitat estarem ajudant al nostre sistema immunitari a defensar-se enfront als agents externs que el puguin debilitar.

Els aliments que hem de prendre a diari i que ens ajuden a combatre les infeccions son les fruites i les verdures. Hi ha també aliments que debiliten el sistema immune. És important no abusar del sucre, la bolleria, els fregits i les grasses trans. Si les evites, el cos estarà molt mes sa i actiu. 

Aquí tens una llista d’aliments que no poden faltar a la teva cuina saludable per al sistema immunitari i combatre així les infeccions.

Propietats i beneficis de les ametlles

Menjar ametlles crues o cuites, de manera regular, aporta grans beneficis per a la teva salut. Ja que contenen, entre d’altres nutrients, grasses saludables, ferro i magnesi. En especial, vitamina E, que és molt important per al sistema immunitari i ajuda a combatre les defenses. Les ametlles i el colesterol també  estan molt relacionats, ¿saps que pots menjar ametlles per reduir el colesterol?  Tenir una dieta nutritiva que inclogui ametlles disminueix notablement els nivells de LDL.

A més, son una gran font de proteïnes. Per cada 100 grams d’ametlles trobem 20 proteïnes, pel que son font d’aminoàcids essencials. Contenen també abundants substàncies antiinflamatòries, substàncies imprescindibles per a poder tenir una vida saludable.

El bròquil

El bròquil es pot considerar una hortalissa molt nutritiva, és ric en nutrients i reforça el sistema immunològic. Conté carbohidrats, vitamines A i C i proteïnes. A més, té un gran contingut de minerals, com el magnesi, el zinc, el ferro, el potassi i el fòsfor.

El bròquil t’ajuda a exercir una acció hepàtica molt potent i t’ajuda a millorar la teva vida saludable. Pel que en moltes ocasions s’utilitza perquè ajuda a depurar l’organisme i eliminar les toxines. Al tenir un gran contingut amb Àcids Grassos Omega 3, és un aliment molt interessant per a la gent que pateix artritis.

Xampinyons

Els xampinyons destaquen per la capacitat que tenen d’incrementar l’activitat del sistema immunitari i protegir-lo de bactèries i virus. Investigadors d’un Institut de Califòrnia han comprovat que consumir 100 grams de xampinyons a diari, pot suprimir el creixement de tumors de càncer de mama a les dones. Una empanada vegana de xampinyons seria la opció ideal per a un dissabte per la nit. 

Espinacs

Tenen un alt valor nutritiu perquè posseeixen molt contingut en minerals. Son rics amb vitamina A i C i contenen vitamines essencials per al nostre sistema immunològic. El seu alt contingut amb vitamina K, calci i magnesi fan que els espinacs siguin molt beneficiosos per a la salut dels nostres ossos. La vitamina K ens ajuda a retenir el calci per a una correcta mineralització òssia. Les empanades veganes d’espinacs, per exemple, son una bona alternativa per menjar els dies que no sàpigues què cuinar.

L’oli d’oliva verge extra

És un aliment típic de la nostra dieta mediterrània i dels més saludables que existeixen. Els seus alts continguts amb vitamina E actuen de manera beneficiosa per al benestar del teu cos. Si l’inclous diàriament a la teva dieta, actuarà com a antioxidant, reforçarà el teu sistema immunitari i promourà la creació de glòbuls vermells a la sang. 

És molt beneficiós per a l’aparell digestiu i el fetge. El seu consum en dejú redueix l’acidesa, perquè forma una pel·lícula a la paret gàstrica. Afavoreix el trànsit intestinal i millora l’absorció de nutrients. Sobretot calci, magnesi, zinc i vitamines del grup B. 

Optimitza el treball del fetge, la vesícula biliar i el pàncrees. A nivell cardiovascular, disminueix el colesterol dolen, augmenta el bo i també permet reduir la grassa.

Recorda, intenta afegir a la teva cuina saludable per al teu sistema immunitari el producte de proximitat juntament amb d’altres components, per a poder tenir així, una vida saludable.