A La Cuina de la Lore creiem que cap aliment o dieta pot impedir l’aparició de malalties al nostre cos, però pensem que cuidant la nostra alimentació, introduint la cuina saludable a la nostra dieta i aprenent a menjar d’una manera saludable, podem reduir el risc de malalties i mantenir el nostre cos el més sa possible.

Per a nosaltres la cuina saludable és la que proporciona la combinació adequada d’energia i nutrients, a través del consum de diferents aliments, per a que el nostre organisme es senti bé i poguéssim portar una vida saludable. L’alimentació d’una cuina saludable es caracteritza per ser suficient, moderada, variada i equilibrada. Aquesta alimentació saludable, junt amb no fumar i exercici físic regular defineix el que nosaltres anomenem tenir una vida saludable.

La cuina saludable i els productes de proximitat

L’alimentació d’una cuina saludable ha d’estar composta per aliments de qualitat. Això també implica la manera en la elaboració dels aliments que ingerim, per això creiem amb els productes de proximitat o productes de curta distància. La nostra cuina saludable es basa amb els productes de proximitat perquè creiem que son més saborosos; ja que al moment de la seva recol·lecció mantenen intactes les seves propietats, aportant així un millor contingut nutricionals.

L’alimentació d’una cuina saludable ha d’estar composta per aliments de qualitat. Això també implica la manera en la elaboració dels aliments que ingerim, per això creiem amb els productes de proximitat o productes de curta distància. La nostra cuina saludable es basa amb els productes de proximitat perquè creiem que son més saborosos; ja que al moment de la seva recol·lecció mantenen intactes les seves propietats, aportant així un millor contingut nutricionals.

Els valors de la nostra cuina saludable:

NATURAL: Tots els ingredients que utilitzem per a les nostres receptes son naturals i estan exempts de productes químics i refinats.

SALUDABLE: Totes les receptes dels nostres productes estan dissenyades per a ser el màxim de saludables i tenir un bon equilibri nutricional.

ORIGEN: En la majoria dels casos, coneixem al productor que elabora els ingredients que utilitzem i estem en contacte permanent amb ells. Intentem obtenir els ingredients i els productes el més a prop possible.

TRADICIONAL: La base de les nostres receptes és la cuina tradicional, apreciem i valorem les tradicions apreses dels nostres avantpassats.

ACOMPANYAMENT: Sabem que fer un canvi d’hàbits és complicat, volem estar al costat de les persones en tot moment i acompanyar-les perquè aquest camí els hi sigui molt més fàcil.

SOSTENIBLE: Totes les nostres accions van encaminades a generar el mínim impacte possible al medi ambient i retornar a la naturalesa tots els recursos que obtenim d’ella.

Principis de la nostra cuina saludable:

2. Per al teu sistema immunitari.

L’alimentació exerceix un paper fonamental per al bon funcionament del sistema immunitari i en poder tenir una vida saludable, per això és molt important afegir certs aliments a la teva cuina saludable per al teu sistema immunitari. El debilitament del sistema immunitari es pot deure a diversos factors, com per exemple:

  • • L’estrès.
  • • L’ansietat.
  • • Malalties cròniques com el sida, el càncer, la diabetis, etc.
  • També l’ús de medicaments el pot debilitar, fent que no puguis tenir per complert una vida saludable.

Tenim que seguir diàriament uns hàbits saludables, exercici físic i alimentació sana, variada i equilibrada per a evitar que les nostres defenses baixin.

Des del punt de vista de la nutrició, és important que l’aportació d’energia sigui el correcte. Seguir una dieta mediterrània, és a dir, ingerir a diari fruites, verdures, peix blau, fruits secs, llegums, etc. t’ajudaran a enfortir el teu sistema i si aquí hi afegim productes de proximitat, molt millor.

2. Les ametlles

Les ametlles son un dels fruits secs més nutritius del planeta, tenen un sabor delicat i contenen infinitat de propietats beneficioses per al nostre organisme.

Ja siguin crues o amb pell, pelades, filetejades o mòltes, son un bon complement per a una vida saludable. A més, les ametlles i la cuina saludable tenen molta relació, son un ingredient molt versàtil ja que les podem utilitzar a diversos plats en rodanxes, flocs, farina, etc. A més, si pots trobar-les com a producte de proximitat, encara tindran molt més valor per a tu.

A la rebosteria, l’ametlla és molt utilitzada com a ingredient en la elaboració de postres tradicionals, com els torrons, els massapans, els gelats, etc. Per a la Comunitat Vegana, la llet d’ametlla resulta una gran opció per la gran aportació que té de proteïnes.

3. La vitamina E.

La vitamina E, comunament anomenada vitamina de la joventut o vitamina del cor, és una de les quatre vitamines liposolubles que necessita l’organisme, per això és tan important introduir la vitamina E a la cuina saludable. Un dels principals beneficis d’introduir la vitamina E a la cuina saludable és que està indicada per al tractament de la pell per les seves propietats antioxidants i rejovenidores que té. Per tant, prendre-la és essencial per a tenir una pell radiant i una vida saludable.

La vitamina E la podem trobar en molts aliments vegetals, és per això, que menjant sa, natural i equilibrat és molt senzill obtenir-ne els seus beneficis i si aquesta vitamina la obtens de productes de proximitat, molt millor.

Les vitamines son nutrients imprescindibles per a la vida, igual que les proteïnes, els carbohidrats i els minerals. No prendre suficient quantitat de vitamines pot perjudicar greument la nostra salut, provocant malalties carencials i agreujant la nostra vida saludable.

¿A qui no li agradaria lluir una pell més saludable? Recorda que una pell més saludable s’aconsegueix estant sana per dintre i per fora. Millora els teus hàbits i la teva pell t’ho agrairà,  una de les maneres de poder fer-ho és introduir la vitamina E a la cuina saludable.

4. Les fruites i les verdures

Els beneficis de la fruita i les verdures a la cuina saludable son evidents: es tracta de components molt importants per a una dieta saludable. Un baix consum de fruites i verdures està associat a una mala salut i a un major risc de malalties no transmissibles, per tant, a no poder tenir una vida saludable. S’estima que durant l’any 2017 uns 3,9 milions de morts van ser per un consum inadequat de fruites i verdures.

Las malalties no transmissibles – o cròniques – son afeccions de llarga durada amb una progressió generalment lenta. Els quatre tipus principals de malalties no transmissibles son:

Les malalties cardiovasculars (per exemple, els infarts de miocardi o accidents de cervell vasculars);

El càncer;

  • – Les malalties respiratòries cròniques (per exemple la pneumopatia obstructiva crònica o l’asma);
  • – I la diabetis.

7. En època de exàmens

La cuina saludable en època d’exàmens és la millor aliada entre els joves que es trobin en temps d’estudis. Existeixen  aliments que estan científicament comprovats i que ajuden a millorar el nostre rendiment. Pensa que per portar una vida saludable pots contar amb la dieta mediterrània i si li afegeixes, en la mesura que puguis, productes de proximitat, tindràs la seguretat de que ho estàs fent bé.

Sabem que la dieta mediterrània es distingeix per ser una alimentació equilibrada, variada i que inclou tots els nutrients necessaris per al bon funcionament de l’organisme i per a portar una vida saludable. És una dieta rica en verdures, fruites, cereals, llegums, fruits secs, oli d’oliva extra verge, llet, ous, etc. L’ideal d’aquests dies és una alimentació variada sense excessos de grassa. Aparta’t, sempre que puguis, de menjar ràpid i precuinat.