La vitamina E, comunament anomenada vitamina de la joventut o vitamina del cor, és una de les quatre vitamines liposolubles que necessita l’organisme, per això és tant important introduir la vitamina E a la cuina saludable. Un dels principals beneficis d’introduir la vitamina E a la cuina saludable és que està indicada per al tractament de la pell per les seves propietats antioxidants i rejovenidores que té. Per tant, prendre-la és essencial per a tenir una pell radiant i una  vida saludable.

La vitamina E la podem trobar en molts aliments vegetals, és per això, que menjant sa, natural i equilibrat és molt senzill obtenir-ne els seus beneficis i si aquesta vitamina la pots obtenir de productes de proximitat, molt millor.

Les vitamines son nutrients imprescindibles per a la vida, igual que les proteïnes, els carbohidrats i els minerals. No prendre suficient quantitat de vitamines pot perjudicar greument la nostra salut, provocant malalties carencials i agreujant la nostra vida saludable.

¿A qui no li agradaria lluir una pell més saludable? Recorda que una pell més saludable s’aconsegueix estant sana per dintre i per fora. Millora els teus hàbits i la teva pell t’ho agrairà,  una de les maneres de poder fer-ho és introduir la vitamina E a la cuina saludable

Pautes per aconseguir una pell més radiant:

Fes una dieta equilibrada

Tenir una pell saludable comença per tenir una dieta saludable. Uns hàbits alimentaris deficients es poden veure reflexats en una pell més apagada i menys radiant. Alguns dels aliments que prenem, rics amb vitamina E, ajuden a modificar les imperfeccions de la nostra pell. Una mala alimentació pot desencadenar un desequilibri immunitari, per això és molt important que la teva dieta sigui rica en fruites, verdures i cereals. En aquests aliments és on trobem la font de vitamines necessàries per al nostre organisme i és molt millor que prendre suplements. Una vida saludable i una aportació de vitamines E adequat pot millorar la nostra salut de la pell.

Descansa més per la nit

El benefici que té el teu cos al descansar més és extraordinari i els efectes al cos son espectaculars. Dormir bé és essencial per a rejovenir la teva pell i per a lluir un cutis bonic. Quant més descansis per la nit, millor et sentiràs! 

Practica exercici de manera regular

La pràctica habitual d’exercici t’ajuda a mantenir la pell ferma i jove i a tonificar els músculs. Fer exercici estimula la circulació sanguínia i afavoreix l’arribada de nutrients i oxigen al teu cos, donant lloc així a un millor color de la teva pell i una textura més suau.

5  dels aliments que més concentració tenen de vitamina E son:

Les ametlles

Un dels fruits secs que més concentració té de vitamina E son les ametlles. Els experts recomanen consumir ametlles durant el matí, perquè aporten una gran quantitat calòrica i ens ajuden a realitzar les funcions del dia amb més energia. Recorda també que les ametlles i el colesterol estan molt relacionats ja que les grasses que contenen ajuden a pujar els nivells de colesterol “bo” (HDL) i a baixar els nivells “dolents” (LDL) al cos, per això les ametlles son un producte recomanat per a portar una vida saludable.

L’alvocat

No només son una bona font de vitamina E, sinó també una de les principals fruites antioxidants. A més de que t’ajuda a aprimar-te, l’alvocat és un nutrien essencial per a la salut de la nostra pell.

Els espinacs

Els espinacs tenen la vitamina A, necessària per al creixement de tots els teixits del nostre cos, incloent la pell i el cabell. Són també rics en vitamina C, important per al manteniment del col·lagen, que proporciona la estructura de la pell.

Aquest tipus de verdures contenen molta vitamina E i són un dels vegetals que més proteïnes té, essent la seva tija molt beneficiosa per a la salut perquè és rica en fibres. 

Son una excel·lent font natural de vitamines i minerals. Els espinacs son també rics amb provitamina A, component que ajuda al bon funcionament de la visió. Una alternativa per a prendre la vitamina E a la cuina saludable serien les empanades veganeshamburgueses veganes i pizzes veganes, si no saps què preparar-te per a menjar un dissabte per la nit, per exemple.

Els espàrrecs

Els espàrrecs tenen un alt contingut en vitamines i minerals i els converteixen en un aliment indispensable a la nostra dieta per a tenir una vida saludable; per això t’ajuden a combatre l’envelliment prematur de la pell.

El bròquil

El bròquil té un ampli nombre de nutrients essencials per a la nostra dieta. També conté molts minerals, com el calci, el potassi, el magnesi i el ferro entre d’altres. A més, pel seu alt contingut en vitamines i els seus àcids grassos Omega 3, ajuda a mantenir la nostra pell més jove, suau i brillant. El seu contingut amb vitamina E protegeix les membranes cel·lulars de la pell.

Recorda, intenta afegir la vitamina E a la cuina saludable, junt amb els productes de proximitat per a poder tenir així una vida saludable.